Hout

Het hout dat wij verwerken, is kwalitatief hoogwaardig en afkomstig uit Europa, alle noten hout is afkomstig uit Noord Amerika. Onze massieve producten hebben een zeer hoog afwerkingsniveau en een authentieke uitstraling. De collectie van Van Grinsven meubelproducties bestaat uit de volgende houtsoorten: eiken, noten en kernessen. Al deze houtsoorten kunnen afgewerkt worden met olie of lak. Ons eiken en noten hout is leverbaar in een super en een rustieke kwaliteit. De rustieke kwaliteit is wat robuuster (en prijsgunstiger) dan de super versie.

Houdt u van gekleurd hout? Het eiken kan niet alleen uitgevoerd worden in olie en lak, maar ook voorzien worden van een aantal beitskleuren. Deze beitskleuren worden afgedekt met een blanke lak. Omdat noesten ook na verwerking in uw tafel zullen blijven werken en derhalve haarscheurtjes zich in het tafelblad af zullen gaan tekenen, wordt de rustieke kwaliteit eiken niet uitgevoerd met donkere beitskleuren.

U doet er goed aan te beseffen dat hout een natuurproduct is. Geen enkele boom is gelijk aan de andere. Daarom kunnen en mogen er verschillen in structuur of kleur optreden ten opzichte van de houtstaal in de winkel of andere producten. Hierdoor heeft elk meubel haar eigen, unieke houtbeeld. Dit kenmerkt uw meubel en zorgt voor een exclusieve uitstraling.

Kenmerken super kwaliteit

Natuurlijke kenmerken van het hout, zoals vergroeiingen, spiegels (in eiken), kleur- en structuurverschillen en zwarte pitjes, kunnen en mogen in uw natuurlijke product -in beperkte mate- voorkomen. Noesten mogen aan de onderkant van uw meubel voorkomen. Deze kenmerken zijn geen reden voor reclamatie.

Kenmerken rustieke kwaliteit

Rustiek hout toont het grillige karakter van de natuur: de plaats waar een aftakking van een boom heeft gezeten of is begonnen te groeien. De noesten (een ander woord is kwasten) en scheurtjes vullen wij op met zwarte steenlijm, zodat deze goed zichtbaar zijn en zo een moderne uitstraling aan uw tafel verlenen. Onze rustieke kwaliteit tafelbladen mogen noesten, scheurtjes, kleine open gebreken, donker gekleurde harsgangen en verschillende kleurpatronen in delen onderling bevatten. De afmetingen van de noesten moeten passen in het beeld van de tafel, open noesten die volledig gestopt worden, mogen een maximale diameter van 3 cm hebben.

Onze tafels en kasten zijn over ’t algemeen verkrijgbaar in eiken, noten en kernessen. Elke afwerking vraagt om een eigen behandeling: