Hout

De houten tafels van Van Grinsven meubelproducties zijn uitgevoerd in hoogwaardig, massief hout. De kastenprogramma’s zijn deels uitgevoerd in massief hout in combinatie met gelakt mdf, etagères worden vervaardigd uit gefineerd mdf.

U doet er goed aan te beseffen dat hout een natuurproduct is. Geen enkele boom is gelijk aan de andere. Daarom kunnen en mogen er verschillen in structuur of kleur optreden ten opzichte van de houtstaal in de winkel of andere producten. Hierdoor heeft elk meubel haar eigen, unieke houtbeeld. Dit kenmerkt uw meubel en zorgt voor een exclusieve uitstraling. Wanneer u kiest voor een product in hout voorzien van een beitskleur, houdt u er dan rekening mee dat uw product in enige mate van kleur kan verschillen ten opzichte van de staal. Dit komt omdat iedere partij hout uniek is en daardoor anders reageert op de aanraking met beits.

Hout reageert zeer sterk op omgevingsfactoren als koude/warmte en de heersende vochtigheidsgraad. Met name in de winter heeft uw houten meubel het zwaar en zal het hout zeer waarschijnlijk ‘gaan werken’ en/of kleine scheurtjes vertonen. Dit is een eigenschap onlosmakelijk verbonden aan écht hout en derhalve geen grond voor reclamatie. De kwaliteit van uw massief houten meubel blijft het best gewaarborgd bij een luchtvochtigheid van 45-60%. Deze luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Let op: de atmosfeer in met name nieuwbouwhuizen is ontzettend droog doordat deze zo goed geïsoleerd zijn. Hier is extra aandacht voor de luchtvochtigheid noodzakelijk.

Door -zon-licht zal het hout haar definitieve kleur aannemen. Dit proces zal afhankelijk van de toetreding van dag- en zonlicht enige tijd (6 maanden tot 1 jaar) in beslag kunnen nemen. Plaats geen hete voorwerpen direct op het hout, hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn.

Onderhoud Naturel geolied hout

noten naturel olie | eiken naturel olie | kernessen naturel olie

onderhoud-structuurolie-240Voor dagelijks onderhoud geen reinigingsmiddelen gebruiken. Afnemen met een licht vochtige doek, droog nawrijven. Afhankelijk van het uiterlijk en gebruik het hout enkele malen per jaar behandelen met blanke structuurolie 2-40 VK. Dit onderhoudsmiddel is verkrijgbaar bij uw dealer. Gebruik structuurolie zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. Wanneer uw nieuw geleverde tafel een beetje schraal oogt (dit kan zijn door de wisseling van omgeving en daarmee luchtvochtigheid), doet u er goed aan deze direct met structuurolie te behandelen.

Onderhoud Wit geolied hout

noten witte olie | eiken witte olie | kernessen witte olie | eiken krijt olie

onderhoud-structuurolieVoor dagelijks onderhoud geen reinigingsmiddelen gebruiken. Afnemen met een licht vochtige doek, droog nawrijven. Afhankelijk van het uiterlijk en gebruik het hout enkele malen per jaar behandelen met structuurolie 2-30 VK wit 40. Dit onderhoudsmiddel is verkrijgbaar bij uw dealer. Gebruik structuurolie zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. Wanneer uw nieuw geleverde tafel een beetje schraal oogt (dit kan zijn door de wisseling van omgeving en daarmee luchtvochtigheid), doet u er goed aan deze direct met structuurolie te behandelen.

Gezandstraald hout voorzien van kleurolie

onderhoud-urethaanolieVoor dagelijks onderhoud geen reinigingsmiddelen gebruiken. Afnemen met een licht vochtige doek, droog nawrijven.

Afhankelijk van het uiterlijk en gebruik het hout enkele malen per jaar behandelen met een daarvoor bestemd onderhoudsmiddel. Deze is verkrijgbaar bij uw dealer. Gebruik het onderhoudsproduct zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. Wanneer uw nieuw geleverde tafel een beetje schraal oogt (dit kan zijn door de wisseling van omgeving en daarmee luchtvochtigheid), doet u er goed aan deze direct met olie te behandelen.

Door afwerking met olie komt de natuurlijk uitstraling van massief hout optimaal tot zijn recht. Dit maakt uw product echter wel iets gevoeliger voor vocht en vlekken dan een gelakt product. Gemorste vloeistoffen daarom meteen verwijderen. Lichte krassen en vlekken kunt u behandelen met een speciaal schuursponsje (eveneens verkrijgbaar bij uw dealer). Licht opschuren in de richting van de houtnerf. Daarna opnieuw oliën. Gebruik nooit bijtende middelen of schoonmaakmiddelen met een schurende werking!

Onderhoud Gelakt en gebeitst hout

eiken white wash lak | eiken antraciet lak | eiken grijze lak | eiken unfinished lak | eiken lichtgrijze lak | kernessen white wash lak | noten white wash lak (Naturel lak op alle houtsoorten)
Voor dagelijks onderhoud geen reinigingsmiddelen gebruiken. Afnemen met een licht vochtige doek, droog nawrijven. De lak bereikt pas na 2 maanden haar maximale hardheid, behandel uw meubel daarom de eerste maanden met grote zorgvuldigheid. Vlekken van koffie, wijn etc. direct afnemen met (verdund) afwasmiddel en wat water. Gebruik nooit was, washoudende middelen of een schoonmaakmiddel met een schurende werking.