Over Van Grinsven Meubel Producties

Van Grinsven Meubel Producties is opgericht in 1987 en heeft tegenwoordig ongeveer 25 mensen in dienst. Naast vader Paul, zijn zonen Rick (productie) en Kevin (bedrijfsbureau) inmiddels ook actief in het bedrijf. Naast de productie van tafels worden er eveneens kasten en allerhande maatwerkproducten vervaardigd. Kortom: ieder meubel dat gemaakt moet worden van hout, kan door de familie Van Grinsven in Bergharen vervaardigd worden.

Historie

1987

In 1987 is Van Grinsven Meubel Producties opgericht door eigenaar Paul van Grinsven. Paul is destijds klein begonnen met eenvoudige machines waarmee meubels konden worden vervaardigd. Thuis reviseerde hij de machines samen met zijn eigen vader in hun schuurtje, om vervolgens in het bedrijf toe te passen. Paul was dus al vanaf jongs af aan thuis in zijn eigen schuur aan het werk.

Groei

Na 6 maanden gewerkt te hebben, kon hij het bedrijfje niet alleen meer aan. Er kwam een extra werknemer in dienst: Andre van den Broek. Hij was altijd het klasgenootje van Paul geweest. Het eerste bedrijf zat op de Huygensweg 12 in Schijndel. Paul: “We produceerden daar vooral tafels van massief hout. Het waren in die tijd erg klassieke modellen: ronde schenkels, gedraaide poten.” Er werd toen voor diverse klanten in Nederland en België geproduceerd, waardoor het bedrijf al snel groeide. Ieder jaar kwamen er extra werknemers bij en werd het machinepark steeds geavanceerder en uitgebreider.

We produceerden daar vooral tafels van massief hout. Het waren in die tijd erg klassieke modellen: ronde schenkels, gedraaide poten.

Nieuw Bedrijfspand

In 2002 is er begonnen met het bouwen van een nieuw bedrijfspand op de Duin 3 in Schijndel (Nobelweg 7). In mei 2003 is Van Grinsven verder gegaan met de productie in het nieuwe, grotere bedrijfspand. Het bedrijf had inmiddels veertien werknemers in dienst.

bert plantagie BV

Niet alleen het bedrijf, maar ook de producten veranderden in die tijd fors. Het werd allemaal moderner, strakker, rustiger. In 2004 kreeg Van Grinsven Meubelproducties een nieuwe klant: bert plantagie BV. Uiteindelijk hebben beide bedrijven hun krachten gebundeld en bleven sindsdien alleen maar groeien, met als gevolg dat er in 2006 een eigen spuiterij werd gebouwd. Hiermee kwam de productie van houten meubelen volledig in eigen beheer.

over-vgmp-1 over-vgmp-2 over-vgmp-3 over-vgmp-4 over-vgmp-5